Mini Pizza wraps

PLUS

Het PLUS-verspakket is bedoeld voor 3-4 personen en bevat acht mini wraps, tomatenpuree, snoeptomaten, mini bolcourgette, gele paprika, rode ui, tijm en peterselie. De consument hoeft alleen nog (30+) geraspte kaas te kopen en zelf toe te voegen. Door alle ingrediënten in een verpakking bij elkaar te verkopen met een duidelijke bereidingswijze, is het makkelijk om zelf te koken met verse groenten en kruiden. De mini pizzawraps kunnen als warme maaltijd worden gegeten - zij het dat de hoeveelheid in het pakket geen volledige maaltijd omvat - maar kunnen ook worden gegeten als lunch, als bijgerecht of snack. Het pakket bevat minimaal 665g onbewerkte groente. Verspakketten worden natuurlijk al langer op de markt gebracht door verschillende retailers, maar wat de jury zo aansprak in dit verspakket zijn de aantrekkelijkheid om het samen met (kleine) kinderen klaar te maken en de goede voedingskundige samenstelling. Bekijk hier de promovideo.

Eiwitrijk ontbijt

BonDuo

BonDuo is een nieuw ontwikkeld eiwitrijk ontbijt met extra vitamine D en vezels. De maker van het product richt zich in eerste instantie op thuiswonende, zelfstandige ouderen die wat extra nutriënten kunnen gebruiken. Via BonDuo wordt het ze op een makkelijke en smakelijke manier aangeboden. Aan de zuivel is geen zout, suiker of zoetstof toegevoegd. Wel bevat een bakje 5,6 gram vezels. De chocoladebolletjes die door de zuivel kunnen worden geroerd bestaan uit wei-eiwit omhuld met chocolade waaraan extra vitamine D3 is toegevoegd. Een bakje bevat ca. 22,3 gram eiwit. Het ontbijt is vooralsnog alleen via internet verkrijgbaar. Volgens de jury is het een goed idee om ‘normale’, niet-medische voeding te maken die gericht is op specifieke groepen zoals ouderen, sporters of mensen met tekorten aan voedingsstoffen. Een innovatief product dat gepaard gaat met een duidelijke communicatie over het product. Bekijk hier de promovideo.

Muesli noten & pitten

TastyBasics

De TastyBasics muesli is gemaakt op basis van noten, pitten en zaden. Het product heeft een laag gehalte aan koolhydraten en is rijk aan vezels en eiwitten. Het lage koolhydraatgehalte wordt bereikt doordat voornamelijk hazelnoten, amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten worden gebruikt. Het is hierdoor rijk aan vezels en eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. De jury vindt het een smakelijke muesli die in een gezond voedingspatroon past. Minpunt is de communicatie rond het product die wat de jury betreft geen gebruik moet maken van kreten als  ‘meer échte voeding’ en niet zou moeten inspelen op hypes zoals ‘unprocessed’. Bekijk hier de promovideo

 

 

 

 

 

De stembus is gesloten.