TastyBasics wint met Muesli noten en pitten, de Jaarprijs Goede Voeding 2020!
TastyBasics is met het product Muesli noten en pitten uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De muesli van noten en pitten werd door de vakjury genomineerd en kreeg via een stemming op de website van de Jaarprijs de meeste stemmen.
Jan Buining, directeur en oprichter van TastyBasics nam de prijs vol trots in ontvangst. Hij noemt de Jaarprijs Goede Voeding 2020 een belangrijke prijs voor zijn bedrijf. Hij ziet erin de bevestiging voor het werk waar hij en zijn team in de afgelopen vier jaar aan gewerkt hebben. ‘Wij gebruiken hele producten, zoals groenten, noten en bijvoorbeeld peulvruchten, als basis, waardoor de voedingswaarde in balans is. We werken niet met bewerkte ingrediënten die een concentratie van koolhydraten en/of calorieën bevatten.’
De hevige strijd voor de hoogste eer vond plaats tussen de genomineerden Plus mini pizza wraps & BonDuo Eiwitrijk ontbijt. De winnaar onderscheidt zich onder andere door het lage koolhydraatgehalte van de muesli in vergelijking met andere muesli’s. Dit is bereikt door gebruik te maken van voornamelijk hazelnoten, amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. Ook is het hierdoor rijk aan eiwitten, vezels en andere essentiële voedingstoffen. De jury beoordeelt de TastyBasics muesli als een smaakvol product dat een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Als verbeterpunt geeft de jury de communicatie rond het product mee.
De Jaarprijs Goede Voeding is in 2020 voor de 22e keer uitgereikt. Dit jaar deden 35 inzendingen mee aan de Jaarprijs Goede Voeding. De Jaarprijs Goede Voeding is een initiatief van de vakbladen Voeding Nu, VMT en Distrifood. Deze is bedoeld om bedrijven te stimuleren producten gezonder te maken. Tijdens de jurering van de Jaarprijs Goede Voeding wordt er onder andere gelet op:
- De vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
- Bijdrage aan het minderen van de inname van transvet
- Bijdrage aan het verminderen van de inname van zout
- Bijdrage aan het verminderen van suiker (energie)
- Bijdrage aan het verhogen van de inname van onder andere: voedingsvezels, groente en fruit, vis, peulvruchten en/of ongezouten noten
- Duurzaamheid
- Impact op het voedingspatroon
Bekijk de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 bij TastyBasics in Aalden
Een impressie van de jurydag Jaarprijs Goede Voeding 2020
Jurylid Willy Gilbert Peek geeft een voedingskundige toelichting rond winnaar van de Jaarprijs 2020
Jurylid Amber Ronteltap geeft een toelichting over de communicatie van de Jaarprijs-2020-winnaar
Jaarprijs Goede Voeding 2020
Judith Verbeekhanskraak@vakmedianet.nl
Judith Verbeekhanskraak@vakmedianet.nlhttps://www.jaarprijsgoedevoeding.nl
2020-09-10
2020-09-10
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Jaarprijs Goede Voeding 2020Jaarprijs Goede Voeding 20200.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Miele Experience CenterMiele Experience CenterDe Limiet 2 4131 NR Vianen Nederland